19 Nisan 2008 Cumartesi

Restaurant: Parc des Bastions

Eski şehrin yakınlarında, Cenevre Üniversite'sinin harika binalarının önünde, insanın içini açan kocaman bir parkın içinde sakin kendi halinde bir restaurant. Özellikle Cenevre'nin kalabalık olduğu günlerde, fazla kimse tarafından bilinmediği için akşamınızı kurtarabilir.

Aslında restaurant aynı zamanda Cenevre Satranç Klübü'nün ana binası. Restaurant bir kış bahçesi şeklinde düzenlendiği için kendinizi parkın içinde hissetmeye devam ediyorsunuz. İçeriye tamamen bir fransız (belle epoque) ambiyansı hakim. Kırmızı kadife döşemeli sandalyeler, masalarda şamdanlar, mumlar, büyük avizeler bölgeye uygun eski bir hava veriyor buraya. Ayrıca yazın dışarıda çok geniş bir oturma alanı var.

Menü oldukça sade ama menüdeki yemekler duyulmamış bir restaurant'tan beklenmeyecekler sürprizler barındırıyor.

Sadece akşam için değil, günün her saatinde buranın keyfini çıkarabilirsiniz. Eğer hava güzelse dışarıdaki büyük satranç platformlarında oyun oynayan insanları seyredebilirsiniz, hatta biraz bu işten anlıyorsanız mutlaka katılın.

Ayrıca internete bağlanmak için de süper bir yer çünkü Cenevre'nin nadir ücretsiz wifi bulabileceğiniz yerlerinden biri. Bir kahve, bolca temiz hava, bir sürü genç insan ve belki internete bağlanıp bir sonra gideceğinizi yeri bu blogdan okursunuz :)

Adres: Promenade des Bastions 1 1205 Genève/GE
Telefon: 0041 22 310 86 66

Hiç yorum yok: