19 Nisan 2008 Cumartesi

Otobüs Biletleri


Cenevre'nin tüm büyük duraklarında yukarıda gördüğünüz bilet otomatlarını bulabilir ve otobüse binmeden hemen önce biletinizi alabilirsiniz. Bozuk parayla, kağıt parayla ya da debit kart ile ödeme yapabilirsiniz. Kredi kartı geçmiyor.

Biraz karşık görünüyor ama aslında çok basit. Öncelikle şehir içinde sizi ilgilendiren kısım sarı olan kolon. Şu seçenekleriniz var:

24 saat kart: 10 Fr. (ilk sıradaki)
9'dan sonra kartı: 7 Fr. (ikinci sıradaki)
Buraya gezmeye geldiğinize göre saat 9'dan önce otobüse binmezsiniz. Burdaki insanlar saat 6'da kalktığı için diğer kart onlara göre. Saat 9'dan sonra kartı eğer bütün gün gezecekseniz tam size göre.

Billet Tout Geneve: 3 Fr. Bu bir adet bilet demek. Tek seyahat yapacaksanız uygun.
Saut de Puce: 2 Fr. Bu 15 dakika geçerli, 3 kısa indi bindi yapmanızı sağlar. Dönüş bileti yerine geçmez. Dönerken bir tane daha alın. Bu bileti tam otobüse binmeden almalısınız.

Önce bu seçeneklerden birine basıyorsunuz. Sonra aşağıdaki siyah kutuya kaç tane istediğinizi giriyorsunuz. Sonra da ödeme butonuna basıp istediğiniz gibi ödemenizi yapıyorsunuz. Biletlerinizi almayı unutmayın.

Otobüse her binişinizde bilet alın. Ara sıra gerçekten kontrol ediyorlar, yakalanmanız can sıkıcı olur. Ama otobüse binerken biletinizi şoföre göstermeniz ya da bir yere atmanız gerekmiyor.

1 yorum:

Askin dedi ki...

Bir kaç gün kalınacaksa, haftalık kart seçeneği uygun olabilir, fiyatı 35 CHF, sarı bölgede geçerli, tüm araçlarda sınırsız kullanılıyor, gezmek için iyi bir seçenek. Havaalanındaki istasyonda satılıyor, merkez istasyonda da satılıyordur sanırım. Kart üzerine yapıştırmak için vesikalık resim istiyorlar. Yanınızda resim yoksa, resim çektirme otomatında 3 tanesi 2 CFH ye anında resim çektirilebilir.

İyi gezmeler... :)