8 Nisan 2008 Salı

Cenevre - Fransa - İtalya

Cenevre'nin her tarafından Fransa'ya geçmek mümkün. Hatta bazen elinizde olmuyor. Bir viyadüğün başı İsviçre sonu Fransa olabiliyor. Farkında olmadan Fransa'ya geçmiş buluyorsunuz kendinizi, bu yüzden pasaportu yanınızdan ayırmayın.

Her yerde gümrük kapısı yok. Bazen elinizi kolunuzu sallaya sallaya Fransa tarafına geçebilirsiniz. Eğer Veyrier tarafından çıkarsanız Annemasse şehrine varıyorsunuz. Burası düpedüz bir Türk şehri. Yapacak fazla birşey yok. Buradaki Türkler genelde daha ucuz olduğu için alışverişe gidiyor.

Eğer gölün sol yakasından sahili takip ederseniz Evian'dan çıkıyorsunuz. Burada gümrük var, o yüzden pasaport lazım. Bildiğiniz Evian, su olan, kaplıcaları ve Spa'ları ile ünlü olan. Burada koca bir gün geçirebilirsiniz ve sadece 1 saat uzaklıkta.

İtalya'ya geçmek için Annemasse tarafından otobana çıkmak gerekiyor. Hemen çıkar çıkmaz Milano tabelalarını görüyorsunuz. Yaklaşık 2,5 saat (çünkü Fransa ve İtalya'da hız sınırlarına harfiyen uymanıza gerek yok)

Bir de kayakçılar Fransız Alp'lerine geçmek için Lozan otobanına çıkıp MontBlanc yönüne gidiyorlar. Burada da doğrudan Fransız otobanına bağlanıyorsunuz. Otobanda pasaport kontrolü yok tabii ama gittiğiniz yere göre otoban çıkışında gümrük olabilir.

Bir İstanbul'lu için sürekli başka bir ülkeye girip çıkmak değişik birşey. Ama sonuçta bir Türk için bu zor, vize çilesi bitmiyor.

3 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
supersezar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

milano-cenevre arası trenle 04:45 demişsiniz fakat arabayla 2.5 saat ?? tren neden daha uzun?