15 Nisan 2008 Salı

Restaurant: Kudeta


Şimdiden Euro 2008 için rezervasyon yapmanıza değecek bir restaurant. Cenevre'de yaşayan ve çok gezen yabancılar arasında Avrupa'daki en iyi antrikot restuarantı olarak kabul ediliyor. Bu yakıştırmayı sonuna kadar hak ediyor.

Hiçbir sos kullanılmadan, alplerin tereyağı ile pişirilmiş mükemmel antrikot sadece İsviçre'de etler harika olduğu için değil biraz da şefin ustalığı sayesinde ağızda eriyor. Oldukça sade bir tabakta patetes püresi ile servis ediyor. Eğer Cenevre'de bir gece geçirecekseniz, denemeye değer. Uzun şarap menüsünde kaybolanlar için benim tavsiyem antrikota çok yakışan Chateau de Terre (tabii ki Fransız)

Diğer favori yemekleri Fransızların sıkça güveçlerde sos içinde haşlayarak hazırlayıp genelde elle yedikleri midye. Moulle deniyor ve çeşitli soslarla hazırlanıyor. Deniz mahsulü sevip de İstanbul'da deniz kirli, midye yiyemiyorum diyenlere başka bir seçenek.

Kudeta modern bir mutfağa sahip ama dekorasyon geleneksel sayılabilir. Çok sıcak ve rahat bir havası var. İnsanlar genelde oldukça şık geliyorlar ama erkeklerin ceket giymesini gerektiren resmi bir durum yok. Kişi başı yaklaşık 100 - 120 Fr. harcamaya hazır olun.

Keyfini çıkarın.

Adres: Rondeau de Carouge 9 CH-1227 Carouge Genève
Telefon: 00 41 22 342 58 58

Hiç yorum yok: