8 Nisan 2008 Salı

Alışveriş: La Praille

Şehrin her tarafından Centre Commercial diye tabelalar göreceksiniz. Bunlar alışveriş merkezlerine götürür sizi. Ancak alışveriş merkezi dedikleri Migros + 5 dükkandan oluşan küçük yerler çoğunlukla.




Akmerkez kalitesine yaklaşan bir yer La Praille. Ayrıca stadın hemen yanında yer aldığı için de burada bolca vakit geçireceğinizi tahmin ediyorum.

İçinde yer alan mağazalar şunlar:
Aigle (bunu tavisye ederim), Oshner Sport (spor mağazası), Sports Lab (Spor ayakkabı), Zara, Massimo Dutti, Gant, Esprit, C&A, Morgan, Tally Weijl, Pimkie, Carven (erkek), PKZ (erkek markaları), Schligger (en eşyası ve hediyelik), Mobilezone (Kontör almak için), Fust (Elektronik), CityDisc (multimedya), Ma Petite Prince (Çocuk)



Ayrıca kocaman bir Coop var, buradan ufak tefek market alışverişlerinizi yapabilirsiniz. Bir eczane var, Perşembe günleri geç saate kadar açık. En üst katta Clarins enstitü'de cilt bakımı yaptırabilirsiniz ama randevu almalısınız.


2 tane şahane çikolata mağazası bulunuyor. Martel gerçekten süper ve öğlen yemek servisi de yapıyor. Rohr'da çok güzel paketlenmiş hediyelik çikolata alabileceğiniz diğer bir üstat çikolatacı.

En üst katta 5 restaurantın yer aldığı bir food court var. Ama ben 1. kattaki italyan restuarantı Il Molino'yu tavsiye ederim.

Ayrıca teras katında bazen konserler ve gösteriler oluyor. Bu katta bir de bowling salonu var, maçtan önce vakit geçirmek için iyi olabilir.



En alt kattaki Naville'de Türkçe gazeteler bulabilirsiniz. Genelde Hürriyet, Milliyet ve Sabah oluyor.


Otopark 1 saat 1 Fr., 3 saatin üzerinde biraz pahalı oluyor.

Tam mağaza listesi ve bilgi için: http://www.la-praille.ch/

Ulaşım için:

Hiç yorum yok: