6 Mart 2009 Cuma

Cenevre Otomobil Fuarı Açıldı





5-15 Mart tarihleri arasında 79. Cenevre Otomobil Fuarı (Salon des Auto) tüm ziyaretçilere açıldı. 3-4 Mart tarihlerinde medya ve endüstri için açılmıştı.

Ben de havaalanında elinde Mösyö Peugeot pankartıyla bekleyen bir şoför görünce uyandım. Öncelikle Mösyö Peugeot diye bir insan olduğu daha önce aklıma gelmedi. Meğersem Mösyö Honda da varmış. İkinci olarak da bu iki üstad bile tarifeli uçakla uçuyor ve bakanlar tarafından değil şoförler tarafından karşılanıyorsa fuarın bu seneki beklendik züğürtlüğünün gerçek olduğunu düşünmeye başladım.

Bütün otomotivciler sıkıntıda olsa da bir ziyaretçi olarak sizi bu hiç ilgilendirmeyebilir. Fuarda hala adını bile duymadığınız enteresan el yapımı yarım milyon dolarlık arabalar görmeniz mümkün. Bunlar, Ferrari, Masserati gibi markalar dışında genel tema yakıt verimliliği ve çevrecilik olduğu için çok da eğlenceli olmayabilir. Yine de ziyaret etmek isteyenler için açılış saatleri hafta için 10:00 - 20:00, haftasonu 09:00 - 19:00. Giriş 14 CHF. Ulaşım çok kolay, havaalanına giden herhangi bir araca binip gidebilirsiniz. Yer havaalınına komşu Palexpo Arena. İronik ama arabayla gitmemenizi tavsiye ederim.

Fuarla ilgilenmeyenler için de birkaç küçük uyarım olacak. Fuarla işiniz yoksa Hiç otel odası kalmamış ve uçak fiyatları tavan yapmış durumda. Ayrıca en iyi restaurantlarda yer bulmak da mümkün değil.

Cenevre'de yaşayanlar için özellikle havaalanına giderken biraz erken çıkmanızda fayda var. Fuar normalde hiç olmayan bir trafik oluşturuyor ve önlem almazsanız uçağınız kaçırabilirsiniz.

Oto severlere iyi eğlenceler.


http://www.salon-auto.ch/en/index.html

Hiç yorum yok: