9 Mart 2009 Pazartesi

Restaurant: La Bourse

İkisi bir arada bir restorandan bahsedeceğim bu sefer.

Birincisi Cenevre'nin en iyi iki fondüsünden birini yapan alt kattaki La Bourse Restaurant. İkincisi de giriş katıntaki tipik fransız menüsü ve harika etleriyle La Bourse Brasserie.

Tam Carouge'un kalbinden yer alan eski usül brasserie'nin yemekleri hakkikaten tatmaya değer. 12, 13 ve 14 numaralı tramvayların Marche durağında inince tam önünde olacaksınız. Tüm et yemekleri harika. Yanındaki garnitür servisi mükemmel. İsviçre değil daha çok fransız provensal usulü bir baharat kullanımı, pişirme ve sunum şekli olduğunu farkedeceksiniz. Tek fark etlerin az pişmiş olmaması, onun için genel Türk tavrı olan "benimkini 3 kere pişirin" ya da "yakana kadar pişirin" gibi müdahaleler yapmanıza gerek yok.

Etin yanında denizden babam çıksa yerim diyeler için 2 süper yemek de menüde. Birincisi giriş olarak servis edilen deniz tarakları, fransızca St. Jacques Coquilles. İkincisi de dipsiz şekilde, yiyebildiğin kadar gelen Belçika usulü yapılan minik midyeler, fransızca Moulles Mariniere.

Brasseri katının keyfini çıkardıktan sonra ikinci seferinizde mutlaka alt kattaki fondü restorantı mutlaka denemelisiniz. Kesinlikle Cenevre'nin en iyi 2 fondüsünden birini servis ediyorlar. Ayrıca Ocak ayından beri raclette servisine de başladılar. Kış boyunca keyfini çıkarın. Üstelik fondü kısmı aşağı katta başka bir bölüm olduğu için üst kattaki restoran peynir kokusundan paçayı kurtarıyor.

Her iki kat için de cuma-cumartesi rezervasyon yaptırmakta fayda var ama kapıdan şansınızı da denemekten çekinmeyin.

Güzel bahar günlerinde Carouge'a geldiğinizde sadece kahve içmek için de uğrayabilirsiniz. Kaldırıma atılan masalardan geleni geçeni seyretmek özellikle Cumartesi sabahları pazar olduğunda keyifli oluyor. Tatlılar da güzel ama ben Philippe Pascoet'ya gidip bir küçük parça çikolata almayı tercih ederim.

Place du Marché - 1227 CAROUGE
Tél. 022 342.04.66
Fax 022 300.42.92

Hiç yorum yok: