29 Mayıs 2008 Perşembe

Mutfak: Fondü Chinoise



Fondü Chinoise, yani Çin usulü fondü, her fondü menüsünde bulunup biraz da kafa karıştıran bir yemek. Aslında kökeni gerçekten de Çin'e dayanıyor ama artık İsviçre mutfağından kabul edebiliriz.

Etobur gurmeler için harika bir macera. Bunda peynir yok. Önünüze bu sefer ağzı biraz kapalı, içi kızgın yağ dolu, metal bir kap geliyor. Altında ısıtma aparatıyla beraber. Bir de size kuşbaşı kesilmiş bir tabak çiğ dana eti getiriyorlar. Bu etin İsviçre menşeili olması lezzetini 1 kat arttırır, bunu menüden kontrol edebilirsiniz.

Bundan sonrası tam bir kendi pişir kendi ye durumu aslında. Uzun ince çatalınızın ucuna bir parça et batırıyorsunuz. Sonra bu eti kızgın yağın içine, çatalla birlikte bırakıyorsunuz. İstediğiniz kadar kızartıyorsunuz, sonra da afiyetle yiyorsunuz.

Etten yapıldığı için bu yemeğin porsiyonları daha makul. Yanına bir de röşti söyleyebilirsiniz mesela. Bu yemekle isterseniz şarap da içebilirsiniz.

Yemeğin tam tarifini isteyenler için resimin üzerinde başka bir fransızca blog linki var.

Hiç yorum yok: