1 Ağustos 2010 Pazar

Fetes de Geneve - Cenevre Festivali


1 Ağustos'daki ulusal bayramı ve 8 Ağustos'taki Cenevre'nin konfederasyona katılış kutlamaları birleştirilerek şehir şenlendiriliyor.

Festivalin tepe noktası 7 Ağustos saat 22:00de başlayan büyük havai fişek gösterisi. Gösteri yaklaşık 1 saat sürüyor ve tıpkı Sydney'in yılbaşı kutlaması gibi olağanüstü bir koreografiye sahip. Değişik müzikler de havai fişeklere eşlik ediyor.

Cenevre'nin en kalabalık günü kesinlikle bugün. Sırf bu gösteriyi seyretmek için yaklaşık 400.000 kişinin turist olarak geldiği tahmin ediliyor. Toplam izleyici sayısı 500.000 civarında oluyor. Yani ne oluyor, çok kalabalık oluyor. Dolayısıyla biraz planlı olmak gerekiyor.

Gösteriyi izlemek için bir sürü sandalye, tribün vs. satılıyor. Ama bunların hiçbirine ihtiyacınız yok. Mont-Blanc köprüsünün yakınlarında, sokakta bir yerle konuşlanmanız yeterli. Biraz daha konfor isterseniz, çevredeki restoranlardan birine rezervasyon yaptırıp, yemekten sonra kahvenizi içerken de gösteriyi seyredebilirsiniz. Biraz fantastik takılmak isterseniz, sahil şeridinde bir otelde göle bakan bir oda kiralayıp parti vermenizi tavsiye ederim.

Fetes de Geneve havai fişek gösterisinden ibaret değil. 8 Ağustos'a kadar sahil şeridinde, özellikle de Jardin Anglaise tarafında standalar kuruluyor. Bu standalarda yiyip içmek de keyifli oluyor. Ayrıca her akşam saat 19:00 civarında bu bölgede ve şehrin çeşitli başka bölgelerinde de pek bilinmedik müzik grupları konserler veriyorlar. (En azından bu senekileri ben bilmiyorum). Programın bu kısmı ile ilgili bilgileri www.fetesdegeneve.ch adresinde Fransızca ve İngilizce olarak bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok: