19 Ekim 2008 Pazar

Yakın Yerler: Şato Chillon, Montreux




Montreux çok küçük bir şehir. Ama buraya gitmeye değer kılan varış noktalarından biri olan muhteşem Şato Chillon'a sahip olması büyük bir hazine. Şato Montreux şehir merkezinin 10 dakika kadar dışında yer alıyor. Herhangi bir yerden 10 numaralı otobüse binerek rahatça ulaşılıyor.

Yüzyıllar boyunca yavaş yavaş yapıldığı için bir labirent şeklini almış şato. Bu yüzden de gezmesi çok eğlenceli. Kapıda verdikleri küçük broşürde şato hakkındaki tüm tarihi adım adım izleyebilirsiniz. Ayrıca içeride bir odada arkeologların şatoyu yavaş yavaş keşfetmeleri ve tekrar yapmalarına dair bir küçük demonstrasyon da bulunuyor.

Şatonun en güzel tarafı gölün üzerinde yer alması ve hava nasıl olursa olsun muhteşem bir manzara ve harika fotoğraf kareleri sunması. Ancak gölün üstünde yer alan taş yapı gerçekten çok soğuk olduğu için kış aylarında öğleden sonraları ziyaret etmekte fayda var. Gezi için yaklaşık 2 saat ayırabilirsiniz. Bazı odalarda mobilyalar, duvar süsleri yer alsa da Topkapı Sarayı kültüründen gelenler için aslında şato boş. Ama içindeki odaları keşfetmek gerçekten keyifli.

Hiç yorum yok: