20 Ekim 2008 Pazartesi

Çikolata: Philippe Pascoet



2008 yılı Cenevre çikolata şampiyonu Philippe Pascoet ile tanışmanızda büyük fayda var. Meşhur İsviçre çikolatalarının sadece Lindt ve Cailler'den ibaret olmadığını, aslında neden bu kadar ünlü olduğunu anlamak için en kestirme yol.

Eğer Carouge'daki küçük dükkana giderseniz Philippe'nin kendisini bile görebilirsiniz. Benim gibi ağzınızda limonlu şekerle gitmemenizde fayda var tabii. Çünkü çok iyi bir satıcı da olan Philippe sizi önce çikolatalarından biraz tatmaya davet edecek ve keyfini çıkarabilmeniz için ağzınızda başka bir tat olmaması gerek.



Bundan sonrası kolay zaten. Tek bir parça çikolata tattıktan sonra bütün dükkanı tatmak isteyeceğinizden cüzdanınızı elinize alın. 72 saat bekletilmiş Dominik Cumhuriyeti kakaosundan yapılan siyah çikolata şahane mesela. Bitter diye buna denir. Onun dışında küçük paketlerde yer alan İran fıstıklı toplar, üzerinde meyve yer alan çikolata diskleri şahane. Seçemezseniz bir çok aromayı kısa yoldan tatmanızı sağlayan tabletler de var. Ama doruk noktası tabii ki tezgahın arkasında duran çikolatalardan bir küçük kutu yaptırmak.



"Ben İsviçre çikolatası yedim" diyebilmeniz için gitmeniz gereken ilk yer burası.



Adres: Rue St.-Joseph 121227 Carouge/Genève

Hiç yorum yok: